“Slusari ar face mult mai multă treabă în agricultură, Bujoreanu la Infrastructură, Gligor la justiție, Marin Ciobanu la economie sau Tofilat la energie”. Cui aparține opinia

Modul de a lua decizii neconsultate cu societatea civilă a devenit o normalitate, dar iată modul de a face remanieri neconsultate cu propriul partid este ceva nou în politica de pe Bîc. De această opinie este liderul PPDA, Dinu Plîngău.

“Remanierile sau lucrurile care trebuie schimbate în justiție trebuie discutate, nu ținute în secret ca după asta să producă și mai mare dezamăgire în urma așteptărilor din partea societății, așteptări absolut justificate.

Cand nu știii ce să faci, asculți opinia altora. Reiterez că Blocul Împreună a cerut în cadrul discuțiilor cu doamna Sandu anumite remanieri în domeniile discutate cu oamenii acestei țări: a cerut schimbări în justiție și modificarea mai multor legi. Aceste lucruri ca să funcționeze trebuie discutate cu societatea civilă, breslele profesionale, presă sau cel puțin cu deputații PAS. Mimarea lucrurilor doar va cultiva un anumit grad de dezamăgire. Mimarea consultărilor va repeta scenariul referendumului, or PAS nu știu dacă a înțeles că rezultatele primului tur, rezutlatele pentru Maia Sandu (politician față de care poți aduce mai puține reproșuri sau critici, poate doar față de echipa ei), rezultatele referendumului au fost trase în jos în mare parte din cauza actului guvernării (fața guvernării fiind miniștrii și deputații)”, menționează politicianul.

Potrivit lui Plîngău, modul în care se acționează, lăsând loc de speculații și diferite interpretări, poate duce nu doar la dezămăgiri, pentru că s-a anunțat schimbări tectonice în abordări, dar și la o anumită scindare în interiorul partidului care azi guvernează țara.

Plîngău: “Dorin Recean a anunțat că luni va fi un oarecare deznodământ al remanierilor și schimbărilor promise înainte de turul II al scrutinului prezidențial. Tot luni, sunt inițiate consultări cu partidele politice. Întreabrea mea retorică este de ce să te consulți, dacă decizia deja va fi luată. Nu cred că a mai rămas prea mult timp pentru figurații.

În mod cinic ar părea că opoziția extraparlamentară ar trebui să se bucure de această abordare pentru că rândurile dezamăgiților ar putea migra spre o nouă alternativă, dar ce facem cu țara, cursul european?

Ca să nu existe speculații: niciun coleg din blocul Împreună nu a avut propuneri să ajute pe un anumit domeniu, deși, cred că expertiza și experiența multor colegi trebuie luată în calcul. Blocul Împreună nu a refuzat să discute și nu a refuzat să ajute, ca să nu existe alte speculații că s-a propus, dar s-a refuzat.

Părerea mea persoanlă este că Slusari ar face mult mai multă treabă în agricultură, Bujoreanu la Infrastructură, Gligor la justiție, Marin Ciobanu la economie sau Tofilat la energie. Până la parlamentarele viitoare s-ar putea cel puțin de nu mimat consultările privind soluțiile cu acești oameni care dețin o bogată expertiză pe domenii.

Nu cred că și cei care vor pleca din PAS ar trebui să se gândească la noi partide, unii ar putea ușor să se regăsească pe platforma blocului Împreună, or avem nevoie de o consolidare a tuturor celor care au intenții bune și încă mai au energie sau interes de a se implica în politică”.

Total
0
Shares